Jullie zullen je vast afvragen hoe het afgelopen is met de Cycloon die langs zou komen. Nou die kwam niet. Deze is de nacht ervoor ineens afgebogen en in het kustgebied gebleven. Toch wel beetje jammer hoor!

Betreft het werk in Australië. Ik herinner me dat ik een keer ergens hebt gelezen dat ze in Australië erg gesteld zijn op het begrip werken om te leven en niet leven om alleen maar te werken. Dat sprak ons wel erg aan. Nou ik kan vertellen dat het lulkoek is. Er zullen vast wel gebieden zijn waar ze wat rustiger aandoen en meer van vrijheid en het leven genieten. Niet in de outback! Aangezien we werken in een mijners verblijft zien we hun leefstijl. 7 dagen 12 uur per dag werken en 7 dagen 12 uur per nacht werken. Als ze uitgewerkt zijn in de ochtend of avond is het bij de meeste even volgieten met pils, eten en slapen. En zo 14 dagen achter elkaar. Ze zijn dan ook hééél erg blij als ze een week naar huis gaan! Logisch. En daarna volgen er weer 2 weken op en 1 week af. Waarom maken ze het zichzelf zo moeilijk vraag ik me af. Het enige wat me kan bedenken is: Geld. Dat is toch niet wat we hadden verwacht van Australië. En dan het werk hier op het verblijf zelf. Ons was verteld dat we om 6:00 elke ochtend moesten beginnen zodat we niet zo lang in de hitte werken. Nou om 6 uur is het al bloody hot. Wij als schoonmakers hebben het zo slecht nog niet, lekker de airco aan op de kamers die schoongemaakt moeten worden. De mannen staan de hele dag buiten in de zon te buffelen! Aangezien ze hier verwachten dat er binnen 6 weken 150 nieuwe kamers klaar zijn (vanuit het niets opgezet d.m.v. containers) en een zwembad is gerealiseerd moeten de mannen ineens 12 uur per dag 7 dagen per week werken! Nou voor wie Robert kent, dat wordt toch echt te gek. En gelijk heeft hij. Dat was ons niet verteld. Hmm zijn wat discussies geweest maar als het goed is mag hij op 10 uur per dag blijven (6 dagen per week!). Dusja zo relaxed is het hier niet in Australië. Goede nieuw is dat het wel super gezellig is met elkaar! En dat we allebei niet hoeven te koken of afruimen 🙂 Vaak vragen mensen zich af wat we hier nu doen als we vrij zijn (zondags). Simpel antwoord: NIETS! Waarom niet? Nou omdat er in binnen een straal van 200 km niet eens een ander dorp zit. Wat we wel nog een keer willen is langs een park hier 2 uur vandaan ‘Karlamilyi’. En daarnaast is hier een mooie uitkijk plek om de zonsondergang te zien. Sorry mensen maar spannender wordt het hier niet.

Oh ja behalve dan dat ik van de week een slang tegenkwam hier. En er vanochtend werd verteld dat er 1 in het toilet zat bij iemand, dus we even goed moeten kijken voordat we op het toilet gaan zitten of schoonmaken. Ze schijnen daar via je riolering te kunnen komen. Stiekem toch een spannend afsluiter zo.