Alweer meer dan een week verder maar nog steeds in Broome! Ik moet zeggen, laatste week is het toch wel een vakantie geweest hoor. Nadat we na 2 nachten luxe in een privé kamer hebben geslapen in een hostel, werd het tijd om even back to basic te gaan.

3 nachten hebben we uiteindelijk bij de Duitse meiden op het strand gestaan. Heerlijk! Elke dag lekker wandelen of sporten op het strand, daarna de hele dag relaxen op het strand en ’s avonds in slaap vallen met het geluid van de oceaan. Aan het eind van de middag soms zelfs nog spelende dolfijnen net voor het strand. Bij gebrek aan een douche sliepen we elke nacht stijf van de zonnebrand, zout, zand en muggenspray, maar dat hoort toch bij het strandleven. Na bijna 4 dagen hadden we ons kleurtje aardig bijgewerkt en was ik flink zen en stond Robert te springen om weer verder te gaan, dus weer tijd om terug naar town te gaan. Hier hebben we een plaatst op de camping geboekt en daar staan we nog steeds. Afgelopen week kwam er een ander Nederlands stelletje naast ons staan, heerlijk om weer even in je eigen taal te kunnen praten. Ook al merk je aan je eigen dat Engels wel altijd op het puntje van je tong ligt als je tegen iemand anders dan je partner praat. Robert begon zelfs nog Engels tegen ze te praten op een ochtend, terwijl ze in het Nederlands antwoord gaven. Die middag toen ik aan hem vroeg waarom die Engels tegen de Nederlanders had gesproken was die zich nergens meer van bewust. Het zit dus aardig diep.

Australiërs zijn echt GEK op vissen, het Nederlandse stelletje ook, dus bij Robert wakkerde ook iets aan. Het is nog altijd zijn droom om een keer vis te eten die we zelf hebben gevangen. Dus ja op naar de viswinkel dan maar. Na een aantal uur stonden we dan met onze eigen vishengel en alle gerei bij de haven te vissen. En de volgende dag weer. En zo is er een nieuwe hobby geboren. Wel wat visjes gevangen maar nog niets eetbaars.

Aangezien iedereen vanuit Oasis in Newman naar het noorden reist i.v.m. het koude weer in het zuiden (ja hier is het precies andersom dan we gewend zijn!) zijn afgelopen donderdag een bevriend stelletje van ons aangekomen hier in Broome! Onze dagen vullen zich nu dus uitgebreid ontbijten, volleyballen in de oceaan, zonnen, shoppen (met de klip op de portemonnee), elke avond barbequen (omdat het vlees maar niet opkomt, we gaan voor de 4e keer broodje hamburger eten) en daarna soms nog een borrelen in een bar. Niet slecht toch! Gisteren zijn de Duitse meiden zelfs nog gekomen om een nachtje op de camping te slapen om vandaag terug naar Perth te rijden. Op de receptie kennen ze ons ondertussen als diegene van wie er elke keer weer vrienden bij komen op camping. Ik denk dat we bijna in aanmerking komen voor een extra korting..

Terwijl we ongeveer elke dag een nacht extra erbij hadden geboekt, omdat het ons hier zo goed bevalt, hebben we besloten om maandag toch echt verder te gaan rijden. Niet omdat het moet maar omdat we er ook wel weer aan toe zijn. We hebben eerder een stel ontmoet bij Oasis die in Kununurra wonen. Aangezien we die kant op willen gaan via de Gibb river road, hebben ze ons aangeboden om daar in de tuin te kamperen. Top! En daarnaast willen we graag door naar Darwin rijden, dit ligt in een andere staat die open gaat vanaf 17 juli. Dit zorgt er dus voor dat we ongeveer 2 weken in Kununurra zullen doorbrengen. Daarom hebben we aan hen gevraagd of ze weten of iemand werk voor ons heeft voor 1-2 weken. En we mogen voor die tijd werken op de familie boerderij van hen! Super! Onkruid plukken, super spannend. Vast prima te doen voor zo’n korte tijd. Kunnen we onze ‘vakantie’ hier weer terug verdienen.