Daar zijn we dan, eindelijk een echte blog vanuit Australië! Jeetje, we zijn nu gewoon een week verder, en al zoveel gebeurt. Als eerste maar om te binnen de reis, wow eerst 6 uur, tussenstop van 4 uur en daarna nog 14 uur. Gelukkig hadden we de laatste 14 uur een hele gezellige Fransman naast ons zitten die net als Robert erg veel van spelletjes houdt, kon ik lekker slapen! De reis viel daardoor niets tegen, en nog aardig fit maar wel met dikke enkels kwamen we het vliegtuig uit. Dit is na 2 dagen wel weer weggetrokken gelukkig.

Lees verder onder de foto slider.

Aangezien alles al klaar lag in het hostel, omdat we het via een organisatie hadden geboekt (Australian backpackers) hoefden we alleen nog maar persoonlijk onze bankrekening te activeren. Daarna begon voor ons het echte werk: opzoek naar een auto en werk! Genoeg te doen dus de eerste dagen in Sydney. Na een hoop rond gezocht te hebben voor een geschikte auto vonden we een autodealer die gespecialiseerd is in auto’s voor backpackers (alles 4×4 / een nieuwe daktent en mogelijkheid met luifel) top! Aangezien ze vele verschillende registraties, verzekeringen en nog meer gekke eisen hebben (green slip, pink slip, blue slip enz.) is het wel zo handig dat alles voor je geregeld wordt! En nee, het is allemaal niet duur! De auto inclusief luifel en daktent heeft ons 2300 euro gekost. Het is trouwens een Holden Adventra geworden, de crosscountry Volvo onder de Australische auto’s. Rego inclusief green slip kost je ongeveer 55 euro per maand. Daarnaast hebben we nog een losse verzekering afgesloten voor extra dekking van 16 euro in de maand. Goed te doen toch!

What about the job, we zijn er nog druk mee bezig! We hebben aardig vooruitzicht op een leuke baan in een koffietent/lunchroom in een nationaal park aan de oceaan en tussen al het wildlife. Even afwachten of we dit rond krijgen! Dan zouden we half februari kunnen beginnen!

Even onze indruk van Australië tot nu toe. Ze rijden hier links, maar dit uit zich niet alleen op de weg maar ook in de stad. Als mensen je tegemoet komen lopen moet je dus een stap opzij zetten naar links, i.p.v. naar rechts. Linkerkant de trap oplopen, rechts eraf. Op de stoep ook mensen rechts passeren enz.. Je pikt de mensen die het anders gewend zijn er zo uit.

Sydney is running bij Aziaten. Serieus, o-ve-ral waar je kijkt zijn Aziaten! Ze runnen vele zaken in en buiten de stad! Hotel/ restaurants / winkels enz.. Dit zorgt er wel voor dat we elke avond goedkoop kunnen eten! De stap om door Azië te gaan reizen wordt zo steeds kleiner.

Buitenom dat, Sydney is een heerlijk begin van Australië! Volgens iedereen zijn de andere steden nog relaxter, moeilijk voor te stellen! Er heerst een hele fijne rust in de stad, geen herrie en chaos maar alles is relaxed en gestructureerd. Geen drukke reclameborden en verlichting, maar rustige tinten en veel groen!

Morgen zullen we met de auto via de kust (zover mogelijk i.v.m. branden) naar Melbourne afreizen. Hier zullen we ongeveer 1 week over doen. Er staat ons een prachtige kustlijn met witte zandstranden, nachten in de daktent onder een heldere hemel en vele kampvuren te wachten! (oh nee dat laatste misschien beter van niet):D