Alweer 1,5 week opzoek naar werk, en ondertussen weer bij onze vaste airbnb host. Ondertussen niet stilgezeten en genoeg kansen voor werk gehad.

Het grote voordeel voor de backpackers die nu nog in Australië zijn is dat er steeds meer werk beschikbaar komt! Mensen hebben het allemaal druk met vakantiegangers hier in West Australië die nu op vakantie gaan in eigen land/staat. Daarnaast zitten vele Australiërs thuis omdat ze hun baan zijn kwijtgeraakt door Corona, en nu een hele mooie uitkering krijgen van de overheid. En dan nog eens dat er natuurlijk veel minder backpackers in het land zijn, en er nog steeds backpackers naar huis vliegen. We hebben al heel wat kansen op werk gehad, maar het voor en misschien ook nadeel is dat we het alleen voor ons plezier doen, en de rekening wat extra willen spekken, maar het niet nodig is. We hebben vele baantjes dus al afgezegd zoals bijvoorbeeld op een boerderij werken waarbij de accommodatie een oude caravan was waarvan het leek alsof deze al 10 jaar bezet was door daklozen of als kraakpand. Bah was echt heel vies en oud. Daarnaast een schoonmaakbedrijf waar we elke ochtend om 4:00 moesten beginnen! Dus 2.30/3.00 je bed uit, iets te vroeg! En we hebben nog een aantal baantjes gehad waarvan we vonden dat je gewoon te weinig verdiende en dan soms ook nog voor je accommodatie moest betalen.

Toen leek er ineens het perfecte baantje tussen te zitten! Een super leuk restaurant in Kalbarri (super leuk plaatsje aan de kust!), buiten met verschillende kampvuurtjes en open haarden en elke week live muziek. Ik in de bediening en Rob als keukenhulp. Goed betaald en een mooie accommodatie waar we alleen wel iets voor moesten betalen. Deze baan hebben we geaccepteerd! Aangezien we onderweg waren naar Kalbarri toen onze waterpomp ermee ophield, en we naar Geraldton gesleept moesten worden, kwam het goed uit om daar de omgeving rustig te gaan verkennen buitenom werktijd. Aangezien het een klein afgelegen dorp is, zijn boodschappen schrijnend duur, dus hebben we even voor een maand ingeslagen bij de Aldi. We grapte nog: stel je voor dat het niets is, zitten we met al het eten.. we hebben zelf natuurlijk geen vriezer.

Beide onze hygiëne cursus online gedaan en ik ook mijn RSA om verantwoord alcohol te mogen serveren. Diezelfde dag na het boodschappen doen ook gelijk door naar Kalbarri gereden. Super leuke mensen en super sfeertje daar, niets mis mee! Die avond zijn we dan ook maar gelijk begonnen met werken om te zorgen dat de kop eraf is. Na 5 uur topdrukte waren we gesloopt! Robert heeft afgewassen of z’n leven er vanaf hing en ik heb de benen onder m’n lijf vandaan gelopen. Maar ik vond het top! Hmm daar dacht Robert dus net even wat anders over. Kort gezegd zijn we erachter gekomen dat je een ambtenaar of bouwvakker niet in de keuken kunt zetten. Volgende dag hebben we de hele lading voedsel weer in onze auto gepropt en zijn we het nationaal park gaan verkennen. Prachtige uitkijkpunten en wandelingen in dit park. Daarnaast heb je in Kalbarri nog een prachtig uitkijkpunt ‘Red Bluff’ waar we walvissen en dolfijnen vanaf hebben gezien. In de avond nog een nacht in het wild geslapen en we voelden ons weer vrijer dan ooit!

Nu dus weer terug in onze vertrouwde airbnb. Deze mensen zijn ondertussen onze redders geworden, en zij vinden het volgens mij ook nog wel gezellig. We hebben regelmatig een borrel met elkaar, een barbecue of een uitwisseling avond van filmpjes en verhalen van onze reizen. Zij zijn ondertussen de tegen de 60 maar hebben 30 jaar geleden de wereld ook rondgereisd met z’n 2e. We geloven alle 4 in karma en de kracht van delen, wie goed doet goed ontmoet. Dit is iets wat wij zeker leren tijdens het reizen! En ja we hebben zelfs al 2 nachten gratis mogen slapen hier. Een deze dagen hopen we een leuke baan te vinden en dan kunnen we weer naar ons volgende hoofdstuk.