(helaas zijn de foto’s in extreem lage kwaliteit in deze en de vorige blog i.v.m. het verslechterde internet hier op het kamp)

Een maand later en alles staat er weer een stuk zonniger voor!

In de vorige blog had ik verteld dat we met de hele groep hier naar Karijini zouden gaan om te kamperen, helaas was daar een kamvuur niet toegestaan op de camping.
Zonder kampvuur kan er niet gekampeerd worden, dus het is uiteindelijk een prachtige plek aan een rivier hier in de buurt geworden. Wat hebben we genoten!
Kampvuur, duik in de rivier, borrels, muziek, barbeque en goed gezeldschap heeft ons een geweldige dag/nacht bezorgd.
Iedereen moest er een week van bijkomen.

De weken die erop volgden zijn we niet meer gaan kamperen (aangezien onze rooster niet meer overeen kwamen), maar hebben we vele avondjes hier achter op het terrein van Oasis doorgebracht bij een kampvuur.
Terwijl we in Nederland niet zoveel spelletjes speelden, zijn we hier ondertussen een pro geworden in kaart (drink)spellen!
Ring of fire, pyramid en presidents/assholes zijn regelmatig voorbij gekomen!
Zie tussen de foto’s de vele kampvuuravonden. Het bijzondere wat ik me realiseer is dat jullie waarschijnlijk wel gezelligheid herkennen op de foto, maar voor ons hier nog veel meer waarde achter zit.
Elke persoon die je op de foto ziet hebben we mogen leren kennen in goede en slechte tijden, in nuchtere en dronken momenten, net uit bed gerold bij het ontbijt of gezellig bij het avondeten, in verhitte discussies of slap geouwehoer, als collega of als vriend. Wat krijgen foto’s dan toch een extra lading!

Ondertussen zijn de meeste regio’s in West Australie weer open voor reizigers. 5 juni schijnt de laatste regio Kimberley ook open te gaan.
Dat is top, want dat ligt ter noorden van ons, en dan betekend in Australie warmer weer!
Het is hier heerlijk elke dag 25 graden, maar zodra de zon weg is koelt het best wel even af. Nog maar een paar weken terug kwamen we niet onder de 35 graden!
Voornamelijk ’s avonds is dat dan best wel even wennen. Vooral als je lekker naar het strand wilt, is het toch wel lekker om weer richting de 30 graden te rijden!

Terwijl mijn Duitse Oasis vriendinnen vandaag zijn vertrokken als eerste van de reizigers hier (dat was even slikken), wordt iedereen hier erg ongeduldig om weer verder te reizen!
Zo hebben ook wij besloten dat we 12 juni weer verder op pad gaan! Nog een kleine 2 weken werken en dan zijn we on the road again!
Binnen nu en 2 weken zullen dan ook de meeste vanuit ons team weer op roadtrip gaan.

Het kamp zit ondertussen weer vol, dit zorgt er gelukkig voor dat we de laatste weken nog even flink wat uurtjes kunnen maken om onze reizen voor de komende tijd te gaan bekostigen.
Voor de mensen die geen idee hebben wat je nou verdient in Australië met een backpack baan zoals wij hebben (we hebben ook wel redelijk wat geluk met onze baan):
Wij hebben hier ongeveer 5000 euro per maand verdiend en ook gespaard samen. Er zijn alleen wat uitgaven gegaan naar sigaretten, drank en snacks. Verder is ons onderkomen, eten en drinken, barbeque’s, wasserette, fitness enz. allemaal bekostigd door de werkgever.
Dit betekend dat we 20.000 euro hebben gespaard in 4 maanden. De eerste maanden hebben we dan ook erg veel gewerkt, maar de laatste weken is het extreem rustig geweest.
Nou dat krijg je in Nederland toch niet zomaar voor elkaar! En daarnaast zijn we een ge-wel-di-ge ervaring rijker en hebben we een goede kijk in het leven van vele Australiërs gekregen.
En ook niet te vergeten, door alle Australiërs die we hier hebben ontmoet die in en uitvlogen om hier tijdelijk te werken, hebben we vele adressen om nog tijdens onze trip langs te gaan.