Afgelopen donderdag was onze laatste dag op het werk. Poe we waren die dag niet vooruit te branden en ons lichaam was volgens mij ook precies op die dag ingesteld. Wat waren we blij dat we onze auto weer konden inpakken! Woensdag avond en toch ook donderdag avond nog een laatste borrel avond gehad met onze collega’s en wat mijners. We hadden afgesproken dat we vrijdag ochtend om 10:00 zouden vertrekken, dus om 9:30 zaten alle collega’s met wie we veel hebben gewerkt netjes op ons te wachten. Ook de collega’s die aan het werk waren zorgden dat ze even gezellig een laatste bakje kwamen doen. Oke allemaal een knuffel en zeggen dat je elkaar gaat missen en hoopt dat je elkaar onderweg weer gaat zien (oeps we worden bijna gevoelige types), en gas erop!

Karijini was onze eerste stop, maar 2 uur van Newman vandaan wordt omschreven als 1 van de mooiste nationaal parken van Australië. 2 nachten op de camping geboekt om een paar mooie hikes te maken en wat frisse duiken te nemen. Wat een prachtige plek is het dan ook! De trail naar Hancock gorge was nog best even klimmen en klauteren, soort volwassen speeltuin, en vooral omdat we boven en langs water moesten klimmen, met een tas met een drone en een digitale camera! Stomstomstom.. Hebben we er gelukkig goed vanaf gebracht. Voelde me wel even de overenthousiaste chinees met alle apparatuur in de tas tijdens zo’n hike.

Maandag hebben we onze tocht verder vervolgd richting Port Hedland en nog een nachtje overnacht op 20 meter van een doorgaande roadtrain (vrachtwagen met vaak 3-4 trailers) highway vandaan. Nooit doen! De hele nacht om de paar minuten kwam er een roadtrain voorbij denderen. Oef was even een zwaar nachtje. Beetje laat dan nooit maar ik heb me oordoppen ondertussen in me tas gevonden. Voor de volgende keer.

Die nacht daarna sliepen we net een stukje boven Port Hedland, op de weg naar Broome. Het was een perfect rustig plekje tot 4 uur in de middag, tegen de avond stonden er ongeveer 10 andere campers om ons heen. Geen probleem, want iedereen deed lekker z’n ding en gaat over het algemeen vroeg naar bed! Totdat wij net in onze tent lagen, klaar voor een goede nachtrust. Kwamen er nog even 4 luidruchtige Spanjaarden vlak naast ons staan. Oke rustig blijven, ze gaan vast even koken en dan ook slapen. Maar nee hoor, om 0:00 stond Robert dan ook buiten in z’n boxer even flink lelijk te doen. Na 3 keer begrepen ze het eindelijk. Geen vrienden gemaakt met onze buren die avond.

Volgende dag de hele weg doorgereden naar Broome. Het enige wat we op deze weg tegen kwamen waren reizigers, en wilde kamelen langs de kant! Super gaaf. Na een lange rit van ongeveer 550 km kwamen we dan eindelijk aan in Broome. Dit dorp is een bekende vakantie plaatst onder de mensen vanuit Perth, wanneer het daar winter is komen ze in Broome om te genieten van de zon. Daarnaast ook vele toeristen van buitenaf. Zoals jullie wel weten is er door het Covid gedoe geen toerisme. Daardoor is best triest om te zien dat het hier zo rustig is terwijl het hoog seizoen is! Hier in Broome kun je niet in het wild kamperen, maar kun je een prachtige kustlijn naar boven volgen om ergens aan het strand te slapen. Dit wilden we de eerste dag dan ook gelijk doen. Terwijl we moe waren van de rit, kwamen we nog 2x vast te staan in het mulle zand in de duinen dus werd het ons niet gegund om op het strand te slapen. Dan maar net voor de duinen de tent uitklappen, eten en slapen. Nu regent het hier bijna nooit in het droog seizoen, maar heeft het toevallig 2 weken geleden precies geregend. En dat betekend altijd een plaag van iets (was ook in Newman). Nou die avond zijn we erachter gekomen dat het om de muggen plaag ging. Nog 30 graden maar de strandkleding werd al snel ingeruild voor sokken, schoenen, dikke broek en trui. Zwetend hebben we ons eten snel naar binnen gewerkt en lagen we extra vroeg op bed! Een dag om snel te vergeten.

De volgende dag dan ook met gierende banden terug naar Broome gereden en een hostel geboekt! En nu zelfs nog een extra nachtje erbij geboekt :). In de supermarkten kwamen we er dan ook al snel achter dat het niet aan ons lag, alle muggensprays waren uitverkocht.

Afgelopen 2 dagen dan ook heerlijk genoten op Cable beach, het strand van Broome en ’s avonds als de muggen te extreem worden kunnen we gewoon lekker op onze kamer chillen. Morgen zal de meeste jeuk weer weg zijn, dus gaan we ’s avonds waarschijnlijk weer een poging wagen. De 2 Duitse collega’s die iets eerder dan ons waren vertrokken vanuit Oasis slapen hier verderop op het strand. Je moet d’r wat voor over hebben he.

Wie denkt er nog dat reizen hetzelfde is als vakantie?

Broome is voor ons de eerste locatie waar we de oceaan in kunnen aan de West kust. Queensland staat bekend om z’n prachtige kust maar de Westkust schijnt er niet aan onder te doen. En daarbij komt nog eens dat het hier veel uitgestrekter en rustiger is dus meer afgelegen stranden! Als we het hebben over het land in Australië worden we vooral geconfronteerd met de giftige en dodelijke spinnen die hier rondlopen. Na een tijdje in het land te zijn kom je erachter dat je ze niet op elke hoek tegen komt en krijg je daardoor steeds meer vertrouwen. Dit is hetzelfde met de prachtige oceaan hier. Gelukkig is het niet het seizoen voor de giftige ‘box jellyfish’ en schijnt hier zo veel vis te zitten dat de haaien geen trek meer hebben in een mens. Dit zorgt ervoor dat wij heerlijk kunnen afkoelen in deze prachtige oceaan!