Deze titel heeft eigenlijk een dubbelzinnige betekenis. Het einde is in zicht van ons werk hier op de boerderij, maar daardoor is het einde ook steeds meer in zicht van onze reis in Australië. Maar ho ho niet te snel, we hebben het zuiden van WA nog in het vooruitzicht!

2 weken later na onze vorige blog, en ja we zijn nog steeds op dezelfde boerderij! Wat een goed nieuws he. Robert heeft volgehouden en overwonnen, de welbekende Bill is ondertussen afgekoeld en Brett is gewoon een top gozer. Helaas wel met kinderen die totaal niet luisteren maar dat is dan weer mijn zorg. Afgelopen week waren Kelly en de kids 3 dagen naar het dorp dus mocht ik meewerken met de boys. 2 dagen in 40 graden tussen de zandheuvels draad doorknippen en oprollen, nieuw draad spannen of klipjes haken aan het draad. Wat duren de dagen dan lang zeg. Hoogtepunt is dan wel weer met de landcruisers of de quad door de heuvels heen te knallen, super gaaf! Maar uiteindelijk gebeurde het toch, ik kreeg al snel heimwee naar het nanny werk en heb binnen deze 2 dagen respect voor Robert gekregen. Die mannen hebben ook maar 1x een uurtje pauze, met 40 graden op een kratje onder een beetje schaduw van een kaal klein boompje, niet perse heel relaxed. Je ziet ze dan dus extra genieten van de uitgebreide lunch die hun vrouw heeft klaargemaakt en lekker koel uit de koelbox komt. Het is iets heel zeldzaams, maar toen kwam mijn zorgzaamheid toch een beetje omhoog. Vanaf die dag gelijk begonnen om elke avond Roberts lunchbox klaar te maken, ook met extra lekker voedzaam beleg. 🙂

Ondanks dat het nu prima gaat op het werk, hebben we toch wel besloten om hier maar 4 weken te blijven. Voornamelijk voor Robert duren de dagen gewoon erg lang, het wordt hier steeds warmer, en we hebben gewoon heeeel erg zin om de weg op te gaan richting het zuiden! Daarnaast moet ik zeggen dat ik het nanny werk ook wel heb gezien. Terwijl ik voornamelijk alleen met de jongste zou zijn, en de moeder de oudste thuisonderwijs zou geven, haalt dat dus echt niets uit. Bijna elke dag is de oudste ook de hele middag vrij. Dit komt omdat zijn gedrag gewoon niet te houden is door zijn moeder in de klas, en ook in huis vaak uit de hand loopt. Laat ik hem zo omschrijven: een kleine terror binnen de familie die er een paar hele rare gewoontes op na houd waar ik dus echt niet tegen kan. De jongste is ook echt een rebel, maar op een verantwoordelijke kinderlijke manier waar je gewoon heel hard om kan lachen, of als het echt te ver gaat straf kunt geven.

Nog 5 dagen te gaan, en dan zullen we zaterdag onze spullen inpakken en vertrekken! Onze eerste stop zal in Geraldton zijn om onze airbnb host weer op te zoeken. Hopelijk nog een dagje golfen. Het nadeel is wel dat het op 28 september de ‘queens birthday’ is in WA dus extra lang weekend voor velen. Daarnaast ook 2 weken kinder vakantie, dus drukte overal! Ag we zullen hier zien, daarna zullen we onze reis verder langs de kust naar Perth vervolgen, daar zitten een aantal oud collega’s en mijners die we hebben leren kennen dus hebben we even wat mensen op te zoeken! Daarnaast is Perth een relaxte stad die ook redelijk relaxed met de Covid maatregelen omgaat. Bijna alles is daar dus gewoon weer open (behalve clubs), dus kunnen we na 9 maanden eindelijk weer eens door een normale winkelstraat lopen of een keuze maken uit meerdere restaurants :). Wat een luxe!