Je zou denken dat we alweer een week onderweg zijn. Helaas is dan niet helemaal waar, vonden wij ook te mooi om waar te zijn. Nadat ons was verteld dat de Holden Adventra normaal benzine gebruik zou hebben, zijn we eronder tussen wel achter dat ‘normaal’ hier een heel ander begrip is dan wij gewend zijn. 1:6 gemiddeld vonden we iets te veel. Gelukkig was Brian van Stubb Street Auto Broken zo aardig om een andere voor ons uit te zoeken, en konden we na een paar dagen vertrekken met de mooie Nissan (zie foto’s). Super blij mee tot nu toe!

Afgelopen vrijdag dan toch eindelijk vertrokken richting Jervis Bay, een prachtig gebied met vele witte zandstranden. Hier konden we prachtig onze nieuwe snorkel sets uitproberen! ’s Avonds dan onze eerste nacht in een bos in de buurt! Ongeveer 20 muggenbulten rijker, maar de kop is er in ieder geval af!

Vele vragen zich af hoe het is met de bosbranden. Waar we in en rondom Sydney nergens last van hadden, is dat ondertussen wel anders. Overdag valt het nog vaak mee maar in de avond en voornamelijk in de nacht worden we flink gerookt! Ben ik hiervoor nou speciaal gestopt met roken 🙁 ! We rijden uren door uitgebrande gebieden, er is niet meer over van vele nationaal parken, dagje op het strand kan soms al lastig zijn in bepaalde dorpen i.v.m. de rook overlast. In bijna elk hotel waar we nu zijn geweest zijn we bijna de enigen terwijl het hoogseizoen is! “Iedereen blijft weg door de bosbranden” klagen de eigenaren. Daarnaast zijn ook vele wegen afgesloten waardoor morgen waarschijnlijk ook weer een aantal uur terug moeten rijden omdat een nationaal park volledig is afgesloten. Al met al is het inderdaad best heftig, maar vergeet niet dat Australië erg groot is en je op ‘fires near me’ precies kunt bijhouden waar en wat voor brand er gaande is.

Gisteren waren we een aantal km off road gegaan om naar een kleine gratis camping te rijden aan een rivier, in een nationaal park (Clyde River National Park). Helaas was het hele park inclusief de camping afgebrand. We hebben er wel overnacht. (zie foto) Op de terugweg zelfs nog een kleine brand moeten melden wat opnieuw aangegaan was (je zou zeggen dat iets wat afgebrand is niet opnieuw aangaat). Sorry voor onze paps en mams voor de verontrustende verhalen, we letten goed op! Goede nieuws is dat we de giftige spinnen en slangen nog niet tegen zijn gekomen! Alleen een aantal kangoeroes en bijna nog meer aangereden kangoeroes langs de kant van de weg…

Al met al zijn we door de heftigste gebieden heen en zullen we er morgen volledig omheen moeten rijden, dus no worries!