Whoohoo wat waren we blij toen we met de auto weg reden van de boerderij! Lang genoeg in de droogte geweest, vol gas richting het groenere zuiden van West Australië! Langzaam begint het weer daar beter te worden, en begint de lente zon door te breken. Het slechte weer was eerder voor ons de reden om nog met het zuiden te wachten. Maar eerlijk is eerlijk, het is het wachten waard geweest. De lente zon is de beste zon die je kunt hebben. Bijkomend voordeel is dat het zuiden ook niet zoveel last heeft van muggen en vliegen.

Nadat we de boerderij verlieten konden we aansluiten in de stoet met caravans. Ja natuurlijk waren we net vertrokken aan het begin van 2 weken schoolvakantie. Aangezien de mensen in WA nog steeds zijn aangewezen op hun eigen staat, gaat iedereen weer met de caravan op stap voor een roadtrip. De meeste wegen bestaan hier uit 1 baan en daarom is het elke keer weer een opgave om een caravan in te halen op het juiste moment. Wat een irritante dingen, ze zouden er een aparte rijbaan voor mogen maken van mij. Dat weekend was het ook nog eens lang weekend ivm viering van de verjaardag van de koningin van de UK. Om deze reden, en om weer een nachtje bij Julie en Greg te boeken, was een dubbele reden om een paar dagen in Geraldton te blijven. We hebben een geweldige 3 gezellige dagen gehad, en een super avond met Julie en Greg. Na 1 avonden hadden we beiden ook alweer hoofdpijn van hun energie dus werd het de volgende dag ook weer tijd om door te gaan. Eindelijk een nieuw hoofdstuk, want vanaf hier wordt het ook voor ons weer nieuw!

Onze laatste nacht camperen voordat we Perth bereikten, was echt een prachtige locatie! De eerste keer dat we in een echt bos met hoge bomen sliepen hier in WA. Ik weet dat er kindervrije hotels bestaan, bestaat zo iets ook voor campings? Als je het idee hebt dat je echt in de middle of nowhere staat, midden in het bos, en het dan toch nog voor elkaar krijgt dat er een krijsend kind naast je ligt in een camperbus, dan krijgt ook niet iedereen voor elkaar. Gelukkig hadden we een goede box bij ons met muziek om het weer terug in balans te brengen.

De volgende dagen kwamen we dan eindelijk in Perth aan! We hebben hier voor 1 week een Airbnb geboekt bij iemand in huis. Dit in het zuiden van Perth, de wijk Fremantle. Maar voordat we hierheen reden had ik nog iets heeel belangrijks op onze route staan… Nederlandse supermarkt! De enige in heel WA! Wat mist een Nederlander nou in het buitenland, nou het volgende: Satésaus, pure vlokken/hagelslag, basis voor een tomaten/groentesoep, basis om boterkoek te maken, ontbijtkoek, van Melle toffe en een echte romige mayonaise. Mis je de frikandellen op het lijstje? Nou een broodje frikandel willen we voor een speciaal moment in NL houden. 🙂 Mmm krijg er nu al zin in.

Fremantle is een wijk in Perth. Deze wijk staat bekend om zijn dorpse gezelligheid, leuk centrum en vrije hippie sfeer. Klink goed toch?! Zonnetje op de bol een borrel drinken op het terras, in het weekend naar de indoor markt, of in de avond naar de foodhallen, het kan hier allemaal! Daarnaast hebben ze hier het museum waar de romp van het originele Batavia schip te zien is! Om de Nederlandse historie hier aan de Westkust kun je gewoon niet heen. Laat ik het zo zeggen, Nederlanders waren niet zo goed in hun schip aanleggen in Australië. Dit geeft ons weer wat te bezichtigen en geeft de Australiër wat entertainment. Wist je trouwens dat Nederland het eerste westerse land was dat Australië ontdekte? Ze kwamen via de west kust aan wal, liepen naar de eerste heuvel om eens om zich heen te kijken, maar vonden het maar nutteloos land. Tsja de Engelsen zagen er wat meer toekomst in. Helaas is er op een brute wijze omgegaan met de Aboriginals, aangezien dit pas ongeveer 200 jaar geleden is zie je hier elke dag nog de littekens en gevolgen bij deze native bewoners van het land.

Morgen vervolgd Australië 2.0, we gaan het zuiden verder verkennen! Wat koelere temperaturen, bossen, wijngaarden en prachtige blauwe kustlijnen staan ons te wachten, we zijn er klaar voor! Doei restaurants en luxe leven, bedankt voor de extra kilo’s.